Νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα

Image

Η νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΝΡΑ) είναι μία χρόνια νόσος που προκαλεί φλεγμονή σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις και αρχίζει πριν από την ηλικία των 16 ετών.

Μπορεί να είναι δύσκολο να διαγνωσθεί γιατί συχνά τα παιδιά ανέχονται καλά τις διαταραχές της λειτουργικότητας των αρθρώσεων και τον πόνο και μπορεί παρά τη φλεγμονή να μην παραπονιούνται.

Παρατηρήσεις συνήθως των γονέων για ατονία, δυσκαμψία κατά το ξύπνημα, απροθυμία να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά τις πάσχουσες αρθρώσεις, και τέλος μειωμένη δραστηριότητα, μπορεί να είναι ενδείξεις που οδηγούν στη διάγνωση.

Οι αιτίες της νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι άγνωστες. Μερικοί γενετικοί δείκτες είναι πιο συχνοί σε συγκεκριμένους τύπους νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή σε παιδιά που αναπτύσσουν συγκεκριμένες επιπλοκές από αυτήν. Παρόλο που αυτό το γενετικό προφίλ μπορεί να συσχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης αρθρίτιδας, ωστόσο αυτές οι καταστάσεις δε θεωρούνται κληρονομικές και σπάνια προσβάλλουν περισσότερα από ένα μέλος της ίδιας οικογένειας. Μερικά χαρακτηριστικά αυτών των τύπων αρθρίτιδας παρέχουν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχουν λοιμώδεις αιτίες που πάνω σε ένα γενετικά προδιαθετημένο παιδί, δημιουργούν τη νόσο. Παρόλα αυτά δεν έχουν ταυτοποιηθεί ειδικές λοιμώδεις αιτίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο: GerakisTasos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: